HeaDSPeaker 5.1 äänijärjestelmä kuulokkeisiin

Ammattilaistason 5.1 monikanava-ääni omilla kuulokkeilla

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Ammattilaistason binauraalinen 5.1 ääni peleihin ja elokuviin

Oletko koskaan toivonut, että voisit nauttia elokuvista tai videopeleistä täyden monikanavaäänen kanssa häritsemättä naapureitasi tai perheenjäseniäsi?

Olet myös saattanut ajatella, että surround-ääni ja kuulokkeet ovat yhdistelmä, joka ei tule koskaan toimimaan vakuuttavasti.

Mutta ajatellaanpa asiaa hieman tarkemmin. Meillä ihmisillä on vain kaksi korvaa — kaikki informaatio, jonka perusteella aivomme pystyvät päättelemään tulosuunnan saapuville äänille, sisältyy kahden tärykalvon rekisteröimiin ärsykkeisiin. Suoraan sivuilta saapuvaa stereoääntä sopivasti manipuloimalla onkin mahdollista saada aikaan aistimus halutussa suunnassa sijaitsevasta äänilähteestä: on vain tarkasti toistettava ne samat ilmiöt, jotka tapahtuisivat ”luonnostaan” silloin, kun äänilähde todella sijaitsisi halutussa suunnassa.

Edellä kuvatun kaltainen ns. HRTF-pohjainen järjestelmä kykenee tuottamaan uskottavan kuuloisen suunnatun äänen, mutta siinä on kuitenkin eräs perustavanlaatuinen puute: todellisessa kuuntelutilanteessa ihminen ei koskaan ole täysin paikoilleen jähmettyneenä. Pienetkin tiedostetut tai tiedostamattomat pään asennon vaihtelut vaikuttavat, ja mikäli niitä ei oteta huomioon, aistimus muuttuu nopeasti keinotekoisen kuuloiseksi. Näin ollen yksikään ”monikanavaisuutta” mainostava kuulokejärjestelmä ilman pään asennon seurantaa ei lopulta voi toimia uskottavasti.

HeaDSPeaker järjestelmä hyödyntää patentoitua (US pat. 7’672’809) reaaliaikaista viiveetöntä pään seurantaa ja dynaamista HRTF-auralisaatiota. Pään seurannan avulla saatava välitön palaute auttaa dramaattisesti äänten tulosuuntien oppimisessa. Hetken totuttelun jälkeen järjestelmä tuottaakin uskomattoman aidon surround-äänikentän.

Liitännät:

 • Optinen S/PDIF (Dolby Digital 5.1 /  2.0PCM)
 • USB (7.1PCM / 5.1PCM /2.0PCM)
 • Analoginen 3.5mm stereoplug sisääntulo (2-kanavainen / 5-kanavainen DSP-Logic dekoodattu)
 • 3.5mm plug (vahvistettu) kuulokelähtö binauraaliselle monikanavaäänelle
 • 3.5mm plug päänseuraimen (sisältyy järjestelmään) sisääntulo

 

Helppo asentaa nykyisiin kuulokkeisiisi

HeaDSPeaker Home -järjestelmän ydin muodostuu kahdesta osasta: päänseuranta-antureista ja DSP-yksiköstä. Voit käyttää HeaDSPeakeria lähes minkä tahansa kuulokkeiden kanssa. Riittää, että anturit saa kiinnitettyä riittävän tukevasti paikalleen.

DSP-yksikkö seuraa pään asentoa kuulokkeisiin kiinnitettyjen antureiden avulla ja ”auralisoi” monikanavasignaalin niille sopivaksi. Se pystyy purkamaan 5-kanavaisen äänen optisesta S/PDIF liitännästä (DVD-soittimet, Blu-Ray soittimet, Xbox 360, PS3 jne…) kuten myös  stereoäänilähteistä (esimerkiksi televisiosta). Vaihtoehtoisesti se jopa toimii 5.1 (tai jopa 7.1) äänikorttina tietokoneen USB-väylään kytkettynä. Pakkaus sisältää diagnostiikka- ja konfigurointiohjelmiston Windows XP/Vista ja Mac OS X käyttöjärjestelmiin, mutta laitteen käyttöön ei tarvitse tietokonetta.

HeaDSPeakerin mukauttaminen onnistuu ilman tietokonetta

HeaDSPeaker Home pakkaukseen kuuluu kaukosäädin, jolla voi hoitaa tärkeimmät säädöt ja mukauttaa eri parametreja tarpeiden mukaan. Kaukosäätimellä voi käyttää mm. seuraavia ominaisuuksia:

 • Äänentaso
 • Virta päälle/pois
 • Päänseurannan lähetin päälle/pois
 • Päänseurannan käyttö päälle/pois
 • Huonemalli
 • Käyttäjäprofiili (tukee kahta profiilia)
 • Ledien himmennys
 • Testikohinan kierrätys eri kanavissa (auttaa parhaan suuntakuulomallin valinnassa)
 • Monikanava / stereotila
 • Kuulomalli (HRTF-pikavalinta)
 • 3 painiketta tulevaisuuden ominaisuuksien lisäystä varten (päivitettävä USB:llä)

Huomaa, hintaan ei kuulu kuulokkeita, voit käyttää jo olemassaoleviasi!

HeaDSpeakerin arvsotelu pelikäytössä

Lisätiedot

Valmistaja

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “HeaDSPeaker 5.1 äänijärjestelmä kuulokkeisiin”