AV-suunnittelu

AV-suunnittelun tavoitteena on tilojen, kalusteiden, AV-järjestelmien ja käyttäjän saumattoman yhteistoiminnan saavuttaminen. Tavoite toteutuu AV-suunnittelijan avulla oikeiden esitystilaratkaisujen, esityskalusteiden ja helppokäyttöisten teknisten järjestelmien avulla, ilman käyttäjän suurempaa perehtymistä laite- ja esitystekniikkaan. Suunnittelu sisältää AV-esitystapojen, laitteiden ja välineiden tulevan käytön.

Huolellinen AV-suunnittelu luo kattavan lähtötiedon eri suunnittelualan osaajien käytettäväksi (mm. arkkitehti-, sisustus-, LVI- (lämmitys-, vesi- ja ilmastointi-) ja sähkösuunnittelua). AV-suunnittelu aloitetaan aina selvittämällä käyttäjän teknisten ja toiminnallisten apuvälineiden tarpeet. AV-suunnittelija tekee laitespesifikaatio-, toiminta- ja ohjaussuunnittelut kaikille tarvittaville teknisille järjestelmille. Myös vaadittaville viestiyhteyksille toteutetaan suunnitelma. Usein AV-suunnitelmiin sisältyy esitysjärjestelmän lohkokaaviot, kaapelivetoluettelot, urakkaohjelma sekä laite- ja varusteluluettelot.

AV-Onlinen erikoisalaa ovat erityyppisten AV-tilojen, kuten kokous- ja neuvotteluhuoneiden, luentosalien, auditorioiden, seminaari- ja videoneuvotteluhuoneiden, monitoimitilojen, ravintolasalien sekä luokka- ja opetustilojen ym. suunnittelu ja konsultointipalvelut. Lisäksi suunnittelemme asiakkaan toiveenmukaisia kotiteatterijärjestelmiä. Meiltä saa myös muut AV-alan palvelut.

Ota meihin yhteyttä

 

Äänisuunnittelu

Tärkeä osa AV-suunnittelua on äänisuunnittelu. Sen luomisessa hyödynnetään akustiikan, sisällöntuotannon ja äänentoiston ammattilaisia. Tilaääni eli monikanavainen äänentoisto sovelletaan halutun tilan tarkoitukseen, olosuhteisiin, akustiikkaan ja teknisiin järjestelmiin.

Lisäksi eri tilojen äänimaailma ja siihen tarvittavat laitteet täytyy suunnitella huolellisesti. Tämä varmistaa eri tilojen äänimaailman oikeanlaisen toteuttamisen, jotta se sopii haluttuun käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi hätäkuulutusjärjestelmässä viestien kuuluvuus joka puolelle rakennusta on erittäin tärkeää.

AV-suunnittelun voi suorittaa myös etäkartoituksena, jos sitä ei voida tehdä paikan päällä. Tämä on mahdollista vain pienessä mittakaavassa, joten se voidaan tehdä, jos kyseessä on yksittäinen tila. Etäkartoitusta varten tarvitsemme valokuvia tilasta sen käyttövalaistuksessa, jossa eri AV-laitteita tullaan käyttämään. Tarvitsemme myös tilan mitat ja tietoa käyttötarkoituksesta. Kysy lisää äänisuunnittelusta!

Kaikki AV-palvelumme

 

AV-suunnittelussa yhteistyössä toimivat alan ammattilaiset

Suunnittelijat:

  • AV-suunnittelija
  • Akustikko
  • Arkkitehti
  • Sisustussuunnittelija
  • Rakennesuunnittelija
  • Sähkösuunnittelija
  • LVIA-suunnittelija

Urakoitsijat:

  • Rakennusurakoitsija
  • AV-urakoitsija
  • Sähköurakoitsija

Kerromme mielellämme lisää AV-suunnittelupalveluistamme. Palvelemme sivun alalaidassa olevan chatin kautta. Voit myös soittaa meille suoraan tai täyttää yhteydenottolomakkeen.

Ota meihin yhteyttä